Het pompje

Het pompje
Sharon met het pompje wat in haar buik komt

Dokter

Dokter
Neurochirurg die Sharon haar pompje gaat plaatsen

woensdag 11 maart 2015

11 maart 2015: baclofenpomp vullen

Vandaag was een spannende middag voor Sharon want vanmiddag moesten we naar het VUmc om haar baclofenpomp opnieuw te laten vullen.
Sharon was super snel thuis met de taxi vanuit school en toen gelijk in de bus opweg naar Amsterdam. Oma Ria en Feline gingen met ons mee en Sharon moest haar boterhammetjes in de bus eten met hulp van oma, want ze had geen tijd om thuis nog iets te eten. Stipt om half 3 kwamen we aan op de polikliniek van de revalidatie. Feline wilde niet naar de kinderopvang in het polikliniek gebouw, wat ze normaal eigenlijk altijd doet, maar ze wilde bij Sharon blijven om te kijken naar het vullen.
Nog geen 10 minuten later kwam verpleegkundige Tamara ons halen en we kwamen vervolgens in een onderzoekskamer. Er was ook een vrouw bij aanwezig die een dag meeliep met Tamara en zij vroeg aan Sharon of ze er ook bij mocht zijn om te assisteren. Sharon vond het goed dat ze erbij was, maar het assisteren dat wilde Sharon zelf doen. Dus samen besloten dat Tamara twee assistenten had om te helpen!!
Sharon ging zonder moeite op de tafel liggen en maakte haar buik bloot, vervolgens mocht ze de sensor op haar pompje leggen om het pompje te kunnen uitlezen. Dit deed ze netjes.

Vervolgens mocht ze haar buik ontsmetten en daarna mocht het pompje niet meer worden aangeraakt want Tamara ging de oude baclofen eruit halen met een naaldje met eraan een slangetje en daarna ging de nieuwe baclofen erin. Sharon heeft de prik zonder verdovingszalf gehad en schrok heel even van het naaldje wat in haar huid ging, maar verder ging het supergoed. Sharon wilde nog van Tamara weten wanneer ze over mag naar het thuisteam voor het vullen van de pomp. Maar Sharon moet nog 1 keer terugkomen in het Vumc om de pomp te vullen want nu was de revalidatiearts er niet en kon ze dit niet overleggen. Als het de volgende keer goed gaat en de revalidatiearts gaat akkoord mag Sharon over naar het thuisteam voor het vullen van de baclofenpomp. Dit team komt de pomp thuis vullen, zodat we niet om de twee maanden naar Amsterdam hoeven om te vullen.
Binnen 20 minuten waren we klaar en stonden we weer buiten. Snel naar de auto en naar huis. Toch nog wel file gehad en pas om 18.00 uur thuis helaas!!

Maar wat heeft ze het vandaag weer goed gedaan onze kanjer!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten