Het pompje

Het pompje
Sharon met het pompje wat in haar buik komt

Dokter

Dokter
Neurochirurg die Sharon haar pompje gaat plaatsen

woensdag 21 januari 2015

Een flinke tegenvaller

Vanmorgen om 6.00 uur werd Sharon wakker omdat zij veel pijn had in haar buik, zodoende een pijn stiller gegeven. Daarna rond half 8 wakker en nog lekker in bed gelegen en tv gekeken ondertussen moesten Joëlle en Feline ontbijten en naar school. Ook papa moest vandaag weer voor het eerst gaan werken dus het was stil in huis. Maar rond half 9 kwam Petra, van de kinderthuiszorg kids2care, om mee te helpen Sharon te douchen. Sharon voelde zich niet echt fit en wilde ook niet douchen, terwijl ze dit normaal altijd heerlijk vind. Met veel tegenzin haar toch gedoucht en haren gewassen en snel weer op bed om uit te rusten. Eten en drinken wilde Sharon eigenlijk ook niet, maar toch een beetje vla erin kunnen krijgen. Sharon heeft tot iets voor 12.00 uur op bed gelegen en kwam toen in de rolstoel om Feline op te halen. Daarna ook nog meegeweest om Joëlle op te halen en toen Sharon thuis kwam kwamen Jacqueline en Esmee nog langs om even te kijken hoe het ging en Sharon kreeg nog twee cadeautjes. Sharon wilde niet meer in de rolstoel blijven en iets eten, ze klaagde over hoofdpijn en wilde naar bed. Ze zag er ook niet goed uit. Haar op bed gelegd en gelijk een bak gehaald voor als ze moest spugen. Dit was maar goed ook want daarna begon ze te spugen en ze hield niet meer op. Wat een zielig hoopje is het dan en je kunt niets voor haar doen.
Besloten om gelijk het ziekenhuis te bellen om te overleggen. De revalidatieverpleegkundige zat in haar spreekuur maar zij zou terug bellen zodra er tijd was. Dit gebeurde ook en uitgelegd wat er aan de hand was. Zij ging overleggen met de revalidatiearts en zou ons weer terug bellen. Niet veel later belde ze opnieuw terug en had overleg gehad met de revalidatiearts. Het konden drie dingen zijn:
  1. Haar darmen, evt een verstopping. Dit kan echter niet want Sharon heeft de zakjes forlax voor de darmen regelmatig gehad en gisteren nog twee keer ontlasting gehad. Dit is dus goed op gang na de operatie.
  2. Een buikgriep virus, want veel kinderen zijn ziek en kan ze ook meegenomen hebben vanuit het ziekenhuis.
  3. Hersenvochtlekkage, hier gaan kinderen van spugen zodra ze overeind komen of veel bewegen.
De afspraak is nu dat Sharon tot morgenochtend 11.00 uur plat moet liggen en absoluut niet overeind mag. Als het spugen dan stopt is het waarschijnlijk toch hersenvochtlekkage. Want bij een buikgriepvirus stopt het spugen niet als je plat gaat liggen. Morgen om 11.00 uur belt de revalidatieverpleegkundige terug om te vragen hoe het gaat en dan overleggen we weer wat te doen.
Vanaf dit moment ligt Sharon plat en zitten we maar gezellig bij haar in de kamer. Het spugen stopt zodra we haar helemaal plat hebben gelegd. Dus als je het ons vraagt geen buikgriep virus, toch maar morgen afwachten............ Als er namelijk hersenvochtlekkage is dan moet dit verholpen worden, dus dat betekent morgen terug naar Amsterdam. Nog maar even niet teveel bij nadenken.
Papa heeft voor Sharon een DVD speler geinstalleerd zodat ze ook films kan kijken, dit vond ze helemaal geweldig en hij werd dan ook gelijk in gebruik genomen.
De rest van de middag heeft Sharon plat op bed gelegen en wel kleine slokjes water op en wat slokjes thee maar eten wilde ze niet. Alleen 1 soepstengel ging erin. Ze is erg bang geworden om te eten en drinken want ze heeft het idee dat ze dan weer gaat spugen.
Om 20.00 uur Sharon omgekleed om te gaan slapen, pijnstiller gegeven en nu afwachten wat morgen weer brengt. Ze ligt daar nu als een zielig hoopje in bed en vraagt steeds wanneer ze eruit mag, maar dat mag nu even niet We hopen er maar het beste van, maar we zijn er allemaal wel van slag van, want ze ging zo super goed en we waren zo blij dat we maandag lekker naar huis mochten. .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten