Het pompje

Het pompje
Sharon met het pompje wat in haar buik komt

Dokter

Dokter
Neurochirurg die Sharon haar pompje gaat plaatsen

donderdag 22 januari 2015

Nog steeds plat liggen

Vanmorgen Sharon in bed aangekleed en opgefrist want ze mag nog steeds niet uit bed helaas. Sharon zelf wordt het ook wel beu, maar uitgelegd dat de revalidatieverpleegkundige om 11.00 uur belt en we dan overleggen wat te doen. Dus ging Sharon wat tv kijken want ze heeft niet veel fut om iets anders te ondernemen. Gelukkig heeft Sharon sinds ze plat ligt niet meer gespuugd dus dit is heel fijn. Ze is wel wat angstig om te eten en te drinken, maar steeds kleine beetjes en kleine slokjes geven haar wel meer vertrouwen dat het spugen wegblijft.
Om 11.00 uur belde de revalidatieverpleegkundige om te overleggen hoe het ging. Uitgelegd dat Sharon sinds gisteren niet meer gespuugd heeft vanaf het moment dat ze plat lag. Ze heeft geen koorts en is niet afwezig. Na overleg met de revalidatiearts is toch de conclusie dat het duidt op hersenvocht lekkage waar Sharon last van heeft. Zodoende moet ze nog tot morgenmiddag plat blijven liggen en dan mag ze weer langzaam proberen rechterop te zitten. Dit moeten we dan langzaam opbouwen en hopen dat ze niet meer gaat spugen. Zodra ze weer gaat spugen dan moet ze weer 24 uur plat liggen. Sharon baalde er wel een beetje van dat ze nu nog een dag plat moet liggen, want het gaat toch wel vervelen, maar ja het is niet anders.
We houden dagelijks contact met het ziekenhuis om te kijken hoe het gaat met Sharon, dus morgenochtend bellen ze weer om te overleggen.
En toen was het tijd voor iets leuks. Om 11.40 had Sharon een Skype gesprek met haar klas, hier verheugde ze zich enorm op en eindelijk was het dan tijd om te skypen!! Ze heeft al haar klasgenootjes even gesproken en ook juf Inge en Marjanka. Super leuk vond ze het, ze glimlachte van oor tot oor en genoot er echt van om iedereen weer te zien en te spreken.
 
Na het skypen kwamen Joëlle en Feline thuis om een boterham te eten. Oma was ´s morgens ook gekomen om even bij Sharon te kijken en te helpen. Oma at ook gezellig een boterhammetje mee. Sharon moest op bed haar boterham eten en dit lukte niet zo best. Ze at bijna een halve boterham maar kreeg het bijna niet weggeslikt.
Na de boterham gingen Joëlle en Feline weer naar school en Sharon ging samen met oma en mama de film Annie kijken. Ze vond hem erg leuk en heeft veel lol gehad en genoten van alle liedjes. Tijdens de film arriveerde opa ook en hij at nog even een boterham. Opa en oma bleven tot papa thuis kwam rond kwart voor 3.
Toen Joëlle en Feline thuis kwamen hebben ze met zijn allen nog even een film gekeken en chips gegeten met drinken. Het leek wel een klein feestje op bed!!
's Avonds heeft Sharon macaroni gegeten op bed, dit ging wel redelijk. Rond kwart voor 8 was het tijd om om te kleden en tanden te poetsen. Lekker slapen en hopen dat Sharon morgenmiddag wat rechterop kan zitten zonder te spugen.
 
Inmiddels komen er nog dagelijks kaarten en cadeaus binnen voor Sharon. Dit vind ze echt geweldig!!. Iedereen namens Sharon super bedankt voor alle leuke post. We hebben inmiddels alle kaarten in een plakboek geplakt, zo kan Sharon het steeds nog eens doorbladeren. Het boek is nu op een paar bladzijden na al vol.!! Ook Sharon haar klas heeft een heel mooi knutselboek gemaakt voor haar, echt super!! Sharon heeft ook twee kaarten gehad die zo groot zijn dat ze niet in haar plakboek passen.
 


 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten