Het pompje

Het pompje
Sharon met het pompje wat in haar buik komt

Dokter

Dokter
Neurochirurg die Sharon haar pompje gaat plaatsen

donderdag 15 januari 2015

Eerste dag in het ziekenhuis

Vanmorgen op het gemakje wakker worden. Sharon hoefde niet te haasten want ze ging natuurlijk niet naar school. Sharon lag relaxt tv te kijken en haar zussen moesten aankleden en eten en naar school. Dat vond ze wel prima. Toen Joëlle en Feline naar school waren hebben we alle spullen ingepakt en klaargezet. Vervolgens Sharon gedoucht met de Hibiscrub lotion en haren gewassen. Daarna op het gemak aankleden en hup in de rolstoel. Inmiddels was het alweer bijna half 12 en tijd om even wat te eten. Papa heeft lekker pannenkoeken gebakken dus dit was smullen. Daarna alle spullen in de auto gezet en op naar Amsterdam.

Aangekomen bij het VUmc heeft papa ons bij de ingang afgezet met de spullen en hij ging toen de auto parkeren. Sharon en ik zijn alvast naar de afdeling gegaan. Daar werden we opgevangen door Carlos een verpleegkundige. Hij begeleidde ons naar de kamer. Sharon ligt op kamer 42 een 1-persoonskamer. Carlos vertelde dat om 14.15 een aantal spelers van Ajax een bezoek kwamen brengen aan de afdeling. Hij vroeg Sharon of zij wilde dat ze ook bij haar op de kamer kwamen en dit vond Sharon wel goed. Net binnen kwam er al een arts assistent van de neurochirurgie om wat vragen te stellen en wat testen te doen. Hij wilde namelijk klaar zijn voordat de spelers van Ajax op de afdeling kwamen!!
Om 14.15 kwamen er inderdaad 7 spelers van Ajax de kamer binnen om Sharon een hand en een foto te geven. Iedere speler had zijn eigen foto. Van Jasper Cilissen kreeg Sharon een tas van Ajax met allerlei spullen, echt super leuk!! Toen nog even op de foto met alle 7 spelers en deze gingen daarna weer snel naar de volgende kamer.
De rest van de middag nog bezoek gehad van Daniêlle (pedagogisch medewerker), een medewerker van de apotheek voor Sharon haar medicijnen, een co-assistent voor een lichamelijk onderzoek en de verpleegkundige Carlos kwam nog terug voor het opnamegesprek en een rondleiding op de afdeling.
Daniêlle heeft Sharon uitgebreid uitgelegd wat haar te wachten staat morgen met foto´s. Ook hebben we samen met Daniêlle uitgebreid besproken wat Sharon wil doen voor afleiding als we naar de OK gaan. Daniêlle en ik gaan met haar mee en Sharon heeft gekozen voor bellen blazen en boekjes lezen. We hebben samen met Daniêlle ook boekjes uitgezocht om te lezen en deze kunnen we dan morgen ook meenemen. Ook heeft Sharon wat DVD´s uitgezocht om op haar kamer te kijken.

Rond 17.00 uur was iedereen langsgeweest en hoefden we niet meer op de kamer te blijven. We zijn toen met zijn drieên naar het restaurant gegaan en hebben lekker frietjes met een snack gegeten. Op verzoek van Sharon! Daarna weer terug naar de afdeling en papa dronk nog een kopje koffie en is toen naar huis gegaan.
Sharon heeft nog even tv gekeken en ging rond 20.30 slapen. Maar omdat morgen een spannende dag is kon ze niet zo goed in slaap komen en werd bij elk geluidje wakker. Mama is ook op tijd naar bed gegaan.


1 opmerking:

  1. lieve sharon, ♥♥♥♥♥
    ik hoop dat het goed gaat met je kom je snel weer naar tante anita????
    heb je onze kaart al gehad

    -xxxx- daphne ♥♥♥♥

    BeantwoordenVerwijderen